Безплатна доставка до офис на Еконт при поръчка над 55 лева. Телефон за контакт: 0886 908 9016

Бамбукови очила – новия хит на лятото

Бамбукови очила: слънчеви очила, на които рамката или дръжките за изработени от бамбук.

Бамбукът /Bambusoideae/ се характеризира с голямото си видово разнообразие като е  представен от над 1600 вида. Ареалът му на разпространение е Източна и Южна Азия. Неговите основни качества са лекота и здравина.

бамбукови очила
очила от бамбук

Лекотата му се определя от факта, че на повечето видове стволовете са кухи, здравината и якостта се дължи на наличието на силикати в стеблата. Това го прави изключително ценен и висококачествен дървен материал. Използва се в строителството за скелета и изработката на различни предмети като съдове, сувенири, слънчеви очила и др.

Изработка на очилата от бамбук

Бамбукови очила се произвеждат ръчно като самото производство преминава през пет етапа на изработка, включваща лазерно изрязване на дървените пластове, изглаждане / полиране/, лакиране и монтаж на панти и лещи.

Според това каква част от рамката е изработена от бамбук  очилата се класифицират на две групи:

  • слънчев очила с бамбукова рамка
  • слънчеви очила с бамбукови дръжки.

Слънчевите очила с бамбукова рамка са по-висок клас, при които цялата рамка е изработена от бамбук. Дървената конструкция прави очилата максимално лека и удобна за употреба. Снабдени са с пружинни, чупещи  висококачествени панти. При тази лимитирана серия бамбукови очила на  всички модели  стъклата са поляризирани. Притежават филтър, който подобрява  контраста и намалява отблясъците, при което изображенията стават  ясни и точни. Подходящи са за носене при силно слънце, около водни басейни, при сняг и при шофиране.

Слънчевите очила с бамбукови дръжки съчетават контрастни елементи, което е водещ мотив в последните модни тенденции. Контраст има по отношение на материала и в цветово отношение. Бамбуковите дръжки, които обикновено са светли се съчетават с по-тъмна фронтова част на рамката изработена от висококачествена пластмаса, изработена на ацетатна основа или от метал.

Стъклата на бамбуковите очила са могат да са матови или огледални в различни цветове.

Моделите бележат голямо разнообразие: правоъгълни, кръгли, авиаторски, котешко око и др.

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart