Ръчно изработени дървени очила от различни видове дърво включително зебра дърво, абанос, махагон, орехов бамбук, оцветен бамбук и др. Гарантирано качество на достъпна цена.

Модели слънчеви очила

Разполагаме с разнообразни модели, подходящи за мъже и дами. Колекцията включва различни по форма очила:

  • Кръгли
  • Правоъгълни
  • Авиатор
  • Уейфеър

Всеки чифт дървени очила притежава поларизирани лещи (стъкла) за максимална защита на вашето зрение. Видовете дървен материал, използвани в тези рамки са устойчиви по произход, както и екологично чисти.

Всички продукти преминават през 5 етапна ръчна избротка, включваща лазерно изрязване на дървени пластове, изглаждане и лакиране на дървения материал, монтиране на металните панти и др.

Модели Skate

дървени очила skate Очилата от серия Skate преминават през един допълнителен етап на надграждане на пластове. Всеки един чифт слънчеви очила от дърво Skate е изработен от пет различни пласта. Метода е взет от начина на изработване на скейтърските дъски, което прави моделите много по-издръжливи и устойчиви.

Тази колекция идва стандартно с пружинни панти и ръчно полирана конструкция устойчива на вода (под защитен слой). Пантите се разширяват допълнитено, за да пасват и на по-големи лица.

Така ние предлагаме издръжливост и външен вид, който човешкото око трудно подминава.

Видове дървен материал използван при изработка

Дървесните видове, използвани за изработката на очилата са: канадски дъб, абанос, махагон, бамбук, череша, кестен, орех и др.

  • Абаносът /DiospyrusEbenum/ се разпространява в Шри Ланка и Индия. Характеризира се с много твърда и черна дървесина. Неговата фина текстура и голяма плътност предполага възможност за лесна и гладка полировка и го прави много ценен като дървен материал.
  • Бамбукът /Bambusoideae/ е вечнозелено растение, разпространено в Източна и Южна Азия. Характерно за него е голямото му видово разнообразие като е представен от над 1600 вида. Основните му качества са неговата лекота и здравина. Лекотата  се обуславя от факта,че стволовете му са кухи, а здравината и якостта се определят от наличието на силикати в стъблата. Тези негови свойства го правят висококачествен дървен материал, подходящ за изработката на различни предмети.
  • Червеното махагоново дърво /Eukaliptus Resinifera/ е от семейството на евкалиптите, които са разпространени в Австралия, но се отглежда и извън нея в изкуствени плантации заради твърдата му дървесина, която е много ценна.
  • Орехът /Juglana regia/ се среща като диво дърво в Азия и на Балканския полуостров. Ореховата дървесина се обработва много гладко, има добри якостни свойства, не набъбва и не се измята. Това го прави ценен дървен материал.
  • Канадски или Американски дъб /Quercusrubra/ е листопадно дърво, разпространено в Северна Америка. Дървесината му е ценен ресурс, от който се произвеждат висококачествени мебели, фурнири, ламперии, подови настилки и др.

Всеки един продукт се предлага с безплатна доставка до офис на Еконт, подарък твърд калъф и кърпичка.