Моден хит в колекциите на дизайнерите за предстоящото летен сезон са слънчевите очила тип маска. Моделът набира популярност и се предлага от различни модни брандове.

От една страна може да се каже за тях, че моделите  са съобразени с основната модна тенденция, наложила се през последните години на свръхразмерните очила. Големите слънчеви очила, към които спадат и маските доминират и през тази година. Освен модния фактор, големите слънчеви очила имат важно предимство за защита против стареене. Големите лещи  напълно защитават кожата около очите, която е много чувствителна.

От друга страна слънчевите очила тип маска ни връщат обратно към модата на shield очилата и моно лещата. Аксесоарът, който стана популярен, благодарение на известните личности отново е на мода. Тази година shield очилата са по-футуристични и са по-насочени към маски лещите.

Характерно за слънчевите очила тип маска през тази година е моно лещата, съчетана с минимална рамка. Интересна комбинация е тази между маска лещи и очилата с дървени дръжки. Маските се предлагат предимно матови в класически черен цвят или огледални в сини нюанси.